De tocht is begonnen !

Walter, 21 Feb 2005 13:24 uur
Mexico, Mexico

Hierbij dan het eerste bericht op reis!! Het gevoel van Mexico stad, een laatste onbedoeld hectische week, griep en afscheid nemen laat zich moeilijk in woorden vatten. Hieronder een kleine bloemlezing om het gevoel over te brengen.

Dank:
Aller eerst wil ik iedereen bedanken voor het fantastisch afscheid dat mij ten deel is gevallen. Ik heb er erg van genoten blijkens de reacties velen van jullie ook. En zo hoort het ook.

De laatste hectische week:
………poeh blij dat ik nu heerlijk zit te zweten in een hokje van 5 bij 2 met 6 mexicanen. Stuk beter. Na het afscheidsfeest op casa overtoom en het heerlijke eten met mijn collega’s van ING ben ik dinsdag naar mijn ouders in borne getrokken. Mijn vader was jarig en ik zou mijn oma daar nog zien. Helaas mijn vader ziek, geen verjaardag geen familie. Woensdag het lijstje things todo nog weer eens opgeschoond en aan de slag… het liep voorspoedig totdat ik ‘s middags oordoppen ging laten maken. Ik heb links een operatie gehad en moet dus een oordop hebben om te kunnen zwemmen. Helaas plaatste de betreffende jongen te veel pasta in mijn oor. Dit wordt vanzelf hard en zet een beetje uit. Het gevolg was dat met geen mogelijkheid de oordop er weer uit wou. De oordop scheurde en ik moest naar het ziekenhuis in enschede om het nog steeds in mijn binnen oorzittende materiaal te verwijderen. Dat dit zonder aanraking al zeer pijnlijk was hoeft denk ik geen betoog.
In het ziekenhuis konden ze er slecht kleine beetjes afhalen……….wat zeer pijnlijk was…….moesten ze misschien gaan opereren? Ik kon de pijn niet meer aan. Gestopt en een afspraak voor de volgende dag gemaakt….daar ging mijn todo list. ‘s ochtends wederom allervriendelijkst geholpen ik was het gesprek van de avond geweest. Dit hadden ze nog nooit meegemaakt……..ik ook niet en dat wil ook zo houden. Op de behandel polie en met veel lokale narcoses…….waarvan een in mijn midden oor………raad ik iedereen af! Lukte het uiteindelijk om met engelen geduld stukje voor stuk je uit mijn oor te peuteren. Na een goede 4 uur peuteren vond eindelijk de bevalling plaats……….het was er uit. Joepie….het geplande vertrek kon worden gehandhaaft.

De griep:
Woensdag begonnen, donderdag een beetje meer verhoging en ja hoor donderdag eind van de dag ………. hoge koorts.

Oma:
Je kunt niet op reis zonder afscheid van je oma te nemen. Althans dat vind ik. Dus koorts of niet……een lekkend pijnlijk oor en helaas geen tijd meer om alles netjes af te ronden…….de auto van mijn vader geleend en naar Amsterdam gereden om met Oma nog een kop thee te kunnen drinken. Eerlijk gezegd een beetje eng……..stel dat ik de griep zou over dragen…maar goed geen kus wel even kunnen kletsen.

Vriendinnetje:
Zoals je niet op reis kunt zonder gedag te zeggen van je oma moet je natuurlijk ook afscheid nemen van je vriendinnetje. Niet goed voor de nachtrust……maar ja je bent jong en je…..

Ontbijt op schiphol:
Op schiphol wachten Anton, Ada, Godert, Anke, Fred, Jaap, Miloe, Zoe en Rosa voor een laatste vaarwel ontbijt. Ik twijfelde nog even of ik wel moest gaan vliegen. Mijn oor lekte. Ik had heftig koorts en kon niet eten. De alternatieven ……later op Calcun vliegen waren te duur en stonden me niet aan. Even doorzetten. Bagage ingechecked een laatste cola en hopla door de douane.
OP WEG!!

De vlucht:
Met BA via Londen naar Mexico stad. Prima vlucht. Zeer veel koortsig geslapen……constant dorst. De zweedse mevrouw naast mij werd gedurende de vlucht ook ziek……ik hoop niet van mij. De landing op Mexico stad was zeer spectaculair we waren te vroeg en kregen een andere landings baan…….hierdoor vlogen we een extra rondje over de ENORME stad…..ik zat aan de goede kant en bij het raam en kon dus alles zien. Na een scherpe snoekduik stonden we op de baan. Beetje misselijk?!

De stad:
Op het vliegveld een taxi gepakt en mij naar een hotel downtown laten brengen. Ik was gelijk verliefd op de stad. De chaos de drukte…..overweldigend en mooi. Het hotel zat vol maar gelukkig was er natuurlijk een vriendje in de buurt met een hotel…Wink Handelen kan ik ook ………kan ik korting krijgen…….tuurlijk. Ik zit nu vlakbij Alameda (5 minuten).

Na een goede nachtrust zaterdag alle grote attracties in downtown mexico city bekeken. Groot, mooi, chaotisch, vies, levendig, warm, smog, enorm……….niet te beschrijven ik voel me als een vis in het water. Deze stad heeft een vibe ongelovelijk!! New York zou het moeten hebben. Vorig jaar al vast gesteld dat ik dat niet herken maar hier in Mexico DF zeer zeker wel. Never a dull moment. Ik haat het dat ik geen spaans spreek……maar gelukkig tref ik velen die engels spreken en het erg leuk vinden om een praatje te maken. Geen kans om alleen te zijn hier.

Zondag:
Naar Bosque Chalputec met alle andere stad bewoners. Onderweg een bikers meeting bezocht…….wat zijn wij een watjes. Je kunt prima op een R1 met 3 man in T-shirts een wheely maken midden in een groep met andere motorrijders………tuurlijk draag je daar geen helm bij. Was getekend.
In het Bosque het schitterende museum de Antropologia bekeken. Zeer mooi gebouw nog mooiere collectie. Het interieur van alle ruines die ik nog ga zien zullen we maar zeggen. Na een dutje in het bos…..via zone rosa naar een restaurant. Gegeten met een gepensioneeerde mexicaan die veel gereisd had en hier zeer leuk over kon vertellen. Na het eten met een ommetje naar het hotel……..nog niet helemaal beter. Ik kan niet meer. Op tijd naar bed 12 uur geslapen!

Vandaag:
Na een uitgebreid ontbijt bij een voormalig american wrestling kampioen opzoek naar internet verbindingen. En YES……het ietwat lange resultaat zien jullie hier.

Plannen:
Hoewel de stad fantastisch is, zeggen mijn lucht wegen dat het tijd is voor gezonde natuur. Daarom als het lukt morgen met de bus naar Christobal 18 uurtjes in een bus…….dus de nacht variant en dan door naar Palenque etc.

Groeten en liefs Walter.