Halverwege de interne reis

Walter, 3 May 2005 20:34 uur
Guatemala, Lago Atitlan: San Marcos de Laguna

Ruim 2 maanden op reis en bijna halverwege de interne reis. Tijd voor een, dit keer korte, update.

Het gaat mij FANTASTISCH!

Tot over anderhalve maand,

Walter.

P.s.:
– Korter
– Fysiek reizen
– Niet fysiek reizen
– Wat doe je dan

Korter:
Veel korter kun je het niet houden. Maar het bevat wel de kern. Zonder zorgen, met elke dag zon en alleen jezelf om voor te zorgen kan het bijna niet missen. Je wordt echt heel erg blij!

Fysiek reizen:
Zins het laaste reisverslag heb ik mij fysiek niet zoveel meer verplaatst. Ben een paar keer naar de andere dorpen rond het meer geweest, ben de bergen in geweest om een waterval te zien en zwem regelmatig naar een mooie duik plek. De hoge duikplank blijkt ineens niet zo hoog te zijn. Ik laat het duiken dan ook maar achterwege.

Niet fysiek reizen:
Dat had ik gedacht. Zoals gezegd deze maanden staan in het teken van een interne reis. Deze blijkt echter een stuk fysieker te zijn dan ik had gedacht. Je lichaam verteld hele verhalen hoe het met je gaat…beetje koppijn, beetje stijf, pijnlijke rug(das toch normaal), niks binnen kunnen houden….het lijken lichamelijke ongemakken. Ik stond er nooit erg bij stil.
Blijkt erg leerzaam omdat nu eens wel te doen. Je leert veel in no time.
Constant in de spiegel van je eigen gedrag kijken is bij tijden zeer confronterend en minder aangenaam. Maar het is toch erg leerzaam? Ja ……maar daar denk je op dat moment met koppijn en boosheid wel anders over maar de volgende dag schijnt de zon weerWink

Wat doe je dan:
In de basis is het heel simpel. We hebben 2 boeken gehad om te lezen. De een bevat als het ware de land kaart de ander bevat de verkeersregels. Je bestudeerd de boeken voor jezelf.
Dagelijks om 7:30 hebben we een halfuur Yoga, een half uur stilte meditatie, gevolgd door een half uur uitleg over zaken die niet in een van beide boeken staan.
Om 10:00 hebben we een groeps discussie…….we zijn met z’n 2-en dus die skippen we meestal. Om 17:00 is het tijd voor een uur yoga en een halfuur stilte meditatie. Om 19:30 nog een optionele stilte meditatie van een halfuur.
De rest van de tijd besteed je aan eten (maken) slapen en bovenal studeren. De boeken staan vol met wijsheden die je niet in een keer begrijpt………de 2e en 3e keer ook niet ook al denk je van wel. Dit zoeken naar antwoorden zet je aan het denken en dan wel voornamelijk over jezelf. Op deze manier start jezelf een proces van leren en ben je ook je eigen leraar. Ieder volgt een ander pad en leert anderde dingen……want is gelukkig ook een ander mens.
Wat het ons allemaal brengt is een enorme verdieping. Je wordt je heel veel bewuster van wat er met jou gebeurt. Dit bewustzijn stelt je instaat om veel bewuster je keuzes te maken en je energie te besteden aan de dingen die jij belangrijk vindt. (Je krijgt ook steeds meer energie in dit proces) Hoe verder je het pad volgt des te onafhankelijker maak je je keuzes en als gevolg wordt je minder geregeerd door je eigen emoties of de wil van de maatschappij. (Niet geregeerd worden is wat anders dan er niet in leven…….voordat iemand zich zorgen gaat maken Wink)
Zoals gezegd de basis is simpel……wat er dan gebeurt is niet simpel en nog slechter te beschrijven.

Omdat ik mijn eigen ongeduld en mijn mentale manier van denken nog niet te boven ben heb ik voor mij de stilte periode al in laten gaan. Ik ben nu ruim 2 weken in stilte. Niet praten helpt om het proces te versnellen en het helpt mij heel veel om meer te voelen en niet over alles na te denken. Dit brengt me precies waar ik op gehoopt had…….nieuwe inzichten.

Stilte is zo min mogelijk communiceren en niet praten. Vanaf 11 mei start de officiele periode van 40 dagen. Ik zal dus nog een tijdje niet erg communicatief zijn………..wat ik soms heel vervelend vind!! Ik wil graag weten hoe het met jullie gaat! Of ik wil graag iets met iemand delen. Helaas…ik kan en wil niet beide half doen. Stilte wordt het de komende periode.

Met een stille, liefde volle, groet,

Walter.