Tijd voor vakantie

Walter, 27 Jul 2005 20:50 uur
Guatemala, Lago Atitlan: San Marcos de Laguna

Beste lezers,

Als alles naar wens gaat is er vaak niet zo veel te melden:

– een korte vakantie
– verhuizing
– komende tijd

Een korte vakantie:
Geinspireerd door al jullie vakantie plannen en aanhoudende tropische regen tijd voor een kleine vakantie. Het leven van een wereldreiziger is zeer vermoeiend zoals je zult begrijpen.
Aangezien je met dit soort ingrijpende plannen niet te lang moet wachten maakte ik, zodra de gedachte op kwam, gelijk een kleine ronde langs wat kennissen met de vraag of ze zin hadden de volgende dag voor een weekje naar mexico af te reizen. Een medereiziger was al snel gevonden.
De volgende dag een pickup uit San Marcos: de weide wereld in. Hairpin na hairpin werden we als ware A-team leden de bergen over gebracht op naar de pan american highway number 1.
Wat een enorm goed gevoel na bijna 4 maanden in het zelfde dorp, de hoogste tijd voor een verandering van horizon……..en mensen.
Via een overnachting in Xela…….een hoge bergstad in Guata de volgende dag natuurlijk met chickenbussen naar de grens en al wandelend de brug tussen Mexico en Guata overgestoken. Na een Europa zonder grenzen was dit wat je noemt echt een grens…….wandelend van een land naar een ander geeft je film aspiraties…..de bewaking…….belachelijk streng: al onze bagage werd uitgepakt geeft ook aanleiding tot een documentaire….iedereen met een paspoort wordt zeer streng gecontroleerd….de locals lopen gewoon de grens over….heeft u iets aan te geven?
Verder met lokale bussen op naar een atlantische oceaan met enorme golven en warm!! zee water. Heerlijk. Warm en zonnig.
Een paar dagen lezen, slapen, zwemmen,…..

Verhuizing:
Bij terugkomst stond een andere welkome verandering gepland. Van een klein huis in San Marcos……..zie laatste verslag…naar een klein kasteeltje 20 minuten wandelen buiten het dorp. Dit huis doet je vergeten dat je in Guatemala leeft. Alle denkbare luxe is in een zeer goed ontworpen huis gepropt. Wat een verademing.
Het huis heeft vanuit alle functies, koken, slapen, douchen, op de bank naar het haartvuur staren, een fantastisch uizicht op het meer. Ik leef zover buiten het dorp dat je geen geluidsinstallaties hoort alleen de vogels….en met een prive strand is het zeer plezierig schoon en ongestoord zwemmen.

komende tijd:
Tot eind september heb ik me dit luxe huis weten te regelen. Tijd om nog eens stil te staan bij 3 maanden meditatie…….tijd om nog heel veel te mediteren, te lezen…ik heb een kleine bibliotheek gekopieerd…de 10 tallen dvd’s met alle recente speelfilms te kijken……….te lummelen….in de gaten te houden of alle vogels zich wel gedragen in mijn tuin…..het lucht ruim moet ook gedeelt worden met de tientallen vlinders en andere luchtwaardige insecten….kortom het echte vakantie gevoel. Relax zonder klok gaat de tijd ook voorbij…….ik vrees dat de komende maanden niet veel voer voor mooie verslagen zullen opleveren………

alhoewel de meditaties verdiepen zich nu in no time en geven niet alleen een gevoel van extacy maar ook zeer diepe realisaties…..nu nog integreren wat je ziet en ik wordt nog eens een echte yogi Wink

Veel liefs,

Walter.

P.s.: Op veler verzoek heb ik een aantal foto’s toegevoegd……..kost ongelovelijk veel tijd en is wat hap snap….maar walter met een baard wou ik jullie niet onthouden.